Klepac Goran | Panian Željko: Poslovna inteligencija

150,00kn Nedostupno
Podijeli:

Poslovna inteligencija

Klepac Goran | Panian Željko

Željko Panian, Goran Klepac: Poslovna inteligencija

Tema kojom se ova knjiga bavi – poslovna inteligencija (engl. Business Intelligence) – izuzetno je aktuelna u svijetu, a sve vise i kod nas. Predmet bavljenja ove knjige jest fenomen poslovne inteligencije s mikroaspekta. U ovom se slucaju radi o otkrivanju prikrivenih znanja iz poslovnih podataka koje neka organizacija prikuplja rutinski, obavljajuci svoje svakodnevne poslovne transakcije.
Knjiga je namijenjena relativno sirokom krugu citatelja, medju kojima ipak prije svega studentima razlicitih diplomskih i poslijediplomskih studija poslovne ekonomijei menadzmenta, vrhovnim i izvrsnim menadzerima tvrtki te specijalistima za informacijsku tehnologiju, poslovnim analiticarima i programerima.


Prof. dr. se. Željko Panian rođen je 1951. godine u Zagrebu. Redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Autor i koautor 23 domaće i 4 inozemne knjige te stotinu znanstvenih i stručnih članaka. Član Znanstvenog vijeća Svjetske znanstvene i inženjerske asocijacije. Zajedno s prof. dr. Velimirom Srićom vodi poslijediplomski studij "Informatički management" pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Organizator, voditelj i sudionik na više od 30 međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova.
Mr. sc. Goran Klepac, rođen 1972, dugi niz godina radio je kao projektant informacijskih sustava i data mining analitičar u domeni trgovine, proizvodnje, osiguranja i hotelijerstva. Od 2001. godine radi kao voditelj analize i istraživanja tržišta u Raiffeisenbank Austria d.d. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Autor je knjige: "Primjena inteligentnih računalnih metoda u managementu". Aktivno sudjeluje na međunarodnim znanstvenim konferencijama s područja rudarenja podataka i analize podataka.


 

Preporučamo

Top