Aveline Kushi, Alex Jack: Makrobiotička kuharica
Godine 1951. Aveline je stigla iz Japana u SAD sa željom da unaprijedi mir i razumijevanje u svijetu. Kao gimnastičarka i učiteljica nije imala iskustva u kuhanju, no za ljubav supruga, a kasnije i cijele obitelji Kushi naučila je primjenjivati načela sklada i intuicije u svakodnevnom pripremanju hrane. Na radionicama kuhanja, podučavala je tisuće ljudi u raznim institutima Kushi fondacije koje su ona i suprug Michio osnovali širom svijeta.
Zajedno s Alexom Jackotn u ovoj knjizi u potpunosti objašnjava pripremanje uravnoteženih obroka za cijelu obitelj.
Naučite kako pripremiti smeđu rižu, misojuhu, jela s algama, deserte i druge prirodne namirnice i jela u suvretnenoj kuhinji. Kako izabrati najkvalitetnije cjelovite žitarice, mahunarke, povrće, ribu i plodove mora. Kako uskladiti zasoljavanje i upotrijebiti energiju različite hrane u poboljšavanju zdrastvenog stanja, koja pomagala koristiti, kako sastaviti jelovnik za svečane prilike, itd.
Osim velikog broja recepata slasnih ali zdravih i uravnoteženih obroka, autorica priča o vlastitom životu i tradiciji u kojoj se sastaju dostojanstvo umjerenosti, ekologija i estetika u pristupu, te zdravlje pojedinca.