Pace Giuseppe: Atlas gljiva

120,00 kn

Giuseppe Pace: Atlas gljiva

Likovna oprema: Ivo Friščić.
Ilustracije: Laura Rosano Maggiora.

Ova je knjiga u prvom redu namijenjena ljubiteljima prirode, posebno ljubiteljima gljiva. Mikolozi,ljudi koji se naučno bave proučavanjem gljiva imaju druga, stručnija djela o gljivama.Zbog toga su u knjizi obrađene samo poznatije gljive i one koje se lakše identificiraju. Želimo ovim atlasom dati  ljubitelju gljiva samo stručnu informaciju, a ne učiniti od njega stručnjaka-mikologa. Ljubitelj gljiva, amater, će to i ostati,ali će naučiti da prirodu i gljive u njoj posmatra s veseljem i zanimanjem, s „iskusnim okom“ amatera, ljubitelja, poznavaoca, a nema ništa ljepše od toga.

U atlasu je obrađeno oko 1000 vrsta različitih gljiva iz Evrope, Amerike, Afrike, Dalekog i Bliskog istoka. Od toga je oko 400 spomenuto samo kratko, dok su ostale opisane opširnije s crtežima u boji: klobuka, stručka, u presjeku i sl. Neke poznatije i zanimljivije gljive prikazane su u svim njihovim varijantama, tj. odlikama.

U uvodnom dijelu knjige govori se o gljivama općenito, o gljivama u kuhinji (kuharski recept) i upućuju se gljivari na područja gdje će najlakše naći i kako će najlakše prepoznati jestive gljive i čuvati se otrovnih gljiva.

 

(PR6)

Na zalihi

Šifra: 16493-4901 Kategorije: ,