Maurois Andre: Dizraeli

90,00 kn

Andre Maurois: Dizraeli

 

Dizraeli, biografija engleskog državnika i pisca Benjamina Disraelija zauzima jedno od uglednih mjesta među djelima Andrea Mauroisa, poznatog francuskog pisca.
Roman je napisan zanimljivo i duhovito. Autor se služi velikim brojem povijesnih dokumenata i studija, i uspjeo je prikazati živo i slikovito najzanimljivije doba stvaranja engleske hegemonije i jednog od najistaknutijih državnika Velike Britanije.
U ovom djelu čitatelj susreće velike ličnosti tog doba: kraljicu Viktoriju, Gledstona, Derbija, Bismarka i druge, a sam Disraeli prikazan je tako cjelovito i detaljno da čitatelju postaje blizak i kao državnik i kao čovjek. S obzirom na to da je Disraelijev život protkan najraznovrsnijim događajima koji su se odigrali na političkom polju, ali i na polju njegovog privatnog života, čitatelj se stalno nalazi pred šarenim mozaikom u koji su utisnuti veoma čudni običaji i naravi anglosaksonskog svijeta.
Disraeli je roman koji se čita lako i s velikim interesom što objašnjava činjenicu da je prevedena na više jezika i da je imala mnogo izdanja.

 

(E9)

Na zalihi

Šifra: 57099 Kategorija: