Marquez Garcia Gabriel: General u svom labirintu

50,00 kn

Gabriel Garcia Marquez: General u svom labirintu

Roman General u svom labirintu mitsko je , povijesno i ljudsko približavanje liku Simona Bolivara. Márquez dočarava čak i u najsitnijim potankostima pustolovinu borbe za neovisnost koju je Bolivar poveo i njome promijenio sudbinu Južne Amerike. Slavljen u narodu kao Osloboditelj, meta političkih i vojnih urota, pa čak i slobodouman junak, idealist do srži, obožavan i odbacivan, Bolivar u ovom romanu promatra ruševine svog sna o jedinstvu južnoameričkih naroda i kreće na posljednje putovanje.

Gabriel García Márquez (1927. – 2014.), rođen u Kolumbiji, jedna je od najvećih i najutjecajnijih figura svjetske književnosti. On je najistaknutiji predstavnik “magijskog realizma”, u kojemu se povijest i mašta isprepleću i pretaču u živu književnost. On je, konačno, tvorac jednog od pripovjedačkih svjetova prepunih značenja što ih je španjolski jezik podario 20. stoljeću. Dobitnik je Nobelove nagrade 1982. godine. On je romanopisac, autor pripovijetki, eseja, filmski kritičar, pisac filmskih scenarija. Ujedno je i intelektualac posvećen rješavanju velikih problema koji pogađaju njegovu domovinu, ali i cijelu Latinsku Ameriku.

Njegova najvažnija djela su: Sto godina samoće, Pukovniku nema tko da piše, Kronika najavljene smrti, Zla kob, General u svom labirintu, Dvanaest hodočasnika i Ljubav u doba kolere.

(KM7)

Na zalihi

Šifra: 25536 Kategorija: