Zusak Markus: Kradljivica knjiga

70,00 kn

Markus Zusak: Kradljivica knjiga

Neponovljiva priča o ljubavi i smrti, djelo koje od svog objavljivanja oduševljava čitatelje diljem svijeta.

Priču iz 1939. godine i Njemačke kojom vladaju nacisti pripovijeda sama Smrt. Djevojčicu Liesel i njezina mlađeg brata majka je prisiljena povjeriti udomiteljima, a kad na putu prema novom domu Lieselin brat umre, djevojčica na njegovu grobu pronalazi knjigu uz koju će naučiti čitati i koja će joj promijeniti život.

To je početak priče koja istražuje snagu riječi: njihovu moć da potaknu, uništavaju, ali i liječe. Gaseći žeđ za čitanjem, Liesel postaje kradljivica knjiga spašavajući ih iz lomača, skrivajući, čitajući…

Roman o djevojčici i Smrti saga je o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge, zasluženo slavljen kao djelo koje se pamti.

Kradljivica knjiga Markusa Zusaka prevedena je na više od 40 jezika i prodana u milijunima primjeraka diljem svijeta. Po nagrađivanom romanu australskog pisca snimljen je i veliki filmski hit u režiji Briana Percivala.

“Ona vrsta knjiga koja može promijeniti život.”
– The New York Times

“Veličanstvena knjiga koju ćete preporučivati svima koje sretnete.”
– Herald Sun

“Elegantno i potresno… Prekrasno i važno.”
– Kirkus Reviews

“Čudesno izbalansirano pripovijedanje. Kradljivica knjiga jest roman zadivljujućeg zamaha, majstorski ispričan.”
– The Guardian

“Knjiga koja zaslužuje mjesto uz Dnevnik Anne Frank i Noć Elieja Wiesela. Čini se da joj je suđeno da postane klasik.”
– USA Today

“Sveobuhvatna, poetična i divno uobličena priča.”
– The Daily Telegraph

O autoru
Markus Zusak nagrađivani je australski pisac rođen 1975. u Sydneyju u obitelji imigranata iz Austrije i Njemačke. Pisanjem se počeo baviti još u srednjoj školi, a 1999. objavljuje svoj romaneskni prvijenac The Underdog, prvi dio trilogije za mlade o braći iz radničke obitelji Wolfe.
Uslijedili su nastavci trilogije: Fighting Ruben Wolfe i When Dogs Cry, a saga inspirirana odrastanjem autora i njegova brata osvojila je čitatelje i kritičare. Pohvale kritike, kao i nagrade, pratile su i autorov četvrti roman, priču o maloljetnom taksistu, Ja sam glasnik.
No Kradljivica knjiga (2005.) donijela mu je svjetsku slavu. Ubrzo nakon objavljivanja roman je postao bestseler, preveden diljem svijeta. Kradljivica knjiga, dočekana unisonim oduševljenjem kritike, samo na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa provela je više od desetljeća. Po romanu je 2013. snimljen i film u produkciji Twentieth Century Foxa u kojem naslovne uloge tumače Geoffrey Rush, Emily Watson i Sophie Nélisse.
Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman Bridge of Clay.

 

(KZŽ)

Nema na zalihi

Šifra: 38041 Kategorija: