Horrocks Christopher: Marshall McLuhan i virtualnost

20,00 kn

Christopher Horrocks: Marshall McLuhan i virtualnost

O knjizi MARSHALL MCLUHAN I VIRTUALNOST

 

Knjiga propituje McLuhanove ideje s obzirom na informatičku revoluciju, razmatrajući “sonde” koje je odašiljao u vizualnu i auditivnu kulturu i njihov problematičan odnos sa svjetskom korporacijskom matricom koja uključuje Mrežu i Internet.
Također se bavi odnosom njegovih tvrdnji i postmoderne reorije kao i vezom između oživljavanja makluhanizma i posthumanih “kiberbola” kao što su bestjelesnost i virtualni identitet.

Christopher Horrocks je viši predavač povijesti umjetnosti na Fakultetu dizajna pri Sveučilištu Kingston u Surreyu. U izdanju Naklade Jesenski i Turk objavljene su njegove knjige Baudrillard za početnike i Baudrillard i milenij.

 

O knjizi – MARSHALL MCLUHAN I VIRTUALNOST

 

Uvod: Sveti McLuhan Brisanje McLuhana McLuhanova kulturna ekonomija Provjeravanje mekluanizma: problem predviđanja Proto-postmodernist? Razvoj teorije nakon McLuhana Razumjeti virtualnost – veze između McLuhana i pripovijesti novih medija McLuhanove “probe” Besttjelesni čovjek i odvojeni identiteti Zaključak: Virtualni McLuhan Bilješke Rječnik fraza i pojmova Preporučujemo za daljnje čitanje

(S10)

Na zalihi

Šifra: 60882 Kategorija: