Yalom Irvin: O sebi

150,00 kn

Irvin D. Yalom: O sebi – priča psihoterapeuta

 

Samo desetak dana nakon američkog izdanja, u listopadu 2017., pred domaće čitatelje stigla je ova Yalomova knjiga sjećanja i memoarskih zapisa. Svaka  knjiga ovog velikog maga psihoterapije je čitateljski događaj prvog reda, a ova je i više od toga jer je, prema riječima samog Yaloma, ovo i njegova posljednja knjiga. Baveći se godinama psihoterapijskim radom i zavirujući u tuđe živote, ovoga puta Yalom je svoje spisateljske i terapeutske oči usmjerio prema sebi i svom životu – najranijem djetinjstvu, odrastanju, roditeljima, obitelji, obrazovanju, izboru medicine i psihijatrije kao profesije, braku, djeci, pisanju knjiga, svima koji su utjecali na njega… Opisuje događaje iz psihoterapijske prakse, ali ne krije ni svoje najdublje i najskrivenije osjećaje, svoje strahove, piše o starenju i varljivosti sjećanja… Sve je ilustrirano izborom fotografija iz albuma obiteljskog i profesionalnog života.

Yalom je priznao da je ovo knjiga koju je oduvijek željelo napisati. Pisao je teško i dugo, odgađajući trenutak završetka, ali ju je završio s ponosom i tugom. – „Bilo mi je teško završiti ovu knjigu. Mrzio sam što sam je morao pustiti od sebe, jer sam znao da će to biti moja posljednja knjiga.“ Ovo nije samo obična ljudska priča o jednom životu, nego i poziv da ponekad i sami, iskreno i duboko pogledamo u vlastitit život.

Kakav je čovjek Irvin Yalom kada nije u ulozi psihoterapeuta?

Kako i gdje je Yalom pisao svoje najveće čitateljske hitove?

Kako je, pišući svoja sjećanja, ponovo upoznao sebe iz mladosti?

Koji je Yalomov najveći strah?

Kako se čovjek mijenja dok hoda stazom života susrećući tuđe sudbine?

Ovo je knjiga u kojoj Irvin Yalom – veliki čovjek i ikona humanističke psihoterapije, netko tko je tijekom cijelog svog života zavirivao u tuđe živote – čitateljima otkriva svoje pravo Ja, svoju najdublju intimu, sebe u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut,
predsjednik Saveza društava psihoterapeuta Srbije

 

 

 

(P6)

Nema na zalihi

Šifra: 57273 Kategorija: