Roudinesco Elisabeth: Porodica u rasulu

90,00 kn

Elisabeth Roudinesco: Porodica u rasulu

Današnja obitelj u zapadnom svijetu, rastavljena, rekombinirana, samohrana, začeta izvantjelesnom oplodnjom, istospolna, prolazi kroz opće stanje rasula što, kako neki tvrde, dovodi do katastrofalnih posljedica: zlostavljana djeca postaju silovatelji, profesori zlostavljači, a predgrađa velikih gradova prepuštena su na milost i nemilost kriminalu. Danas se nad nama nadvija strašna avet: izgubivši čvrst oslonac s gubitkom očevog autoriteta, osakaćena oslobađanjem od moralnih stega, posrnula uslijed nesigurnosti karakteristične za modernu ekonomiju, današnja obitelj postaje sve nesposobnija da prenese vrijednosti koje je toliko dugo predstavljala. Istovremeno, ljudi nikada ranije nisu sa takvom žestinom branili pravo na obitelj videći u njoj vrhunsko okruženje za individualni razvoj.

Kako otac više nije otac, žene neovisno odlučuju o začeću, a homoseksualci se bore za mogućnost da osnivaju potomstvo, nije li onda to presuda porodici i mogućnosti da se svako od nas ostvari kao subjekt?

U ovoj knjizi autor traga za podrijetlom ovog rasula, pokušava otkriti tajnu koja se krije iza ovih problema i predvidi kakva nas budućnost čeka.

 

(P4)

Na zalihi

Šifra: 43165 Kategorija: