Kiš Danilo: Rani jadi

50,00 kn

Danilo Kiš jedan je od najvažnijih i umjetnički najmoćnijih autora u generaciji, koja početkom šezdesetih godina uspostavlja djelotvornu korenspondenciju s novim tokovima u svjetskoj književnosti. S obiteljskim sjećanjima na holokaust iz Drugog svjetskog rata, s intelektualno snažno proživljenim iskustvima svevlasti “crvene” ideologije, Kiš je o temi totalitarističke pošasti dvadesetog stoljeća stvorio jedan od najeminentnijih i najsugestivnijih opusa u evropskoj književnosti. Knjige Danila Kiša brzo su stjecale evropsku reputaciju i prevedene su na mnoge jezike.

Jedna od ključnih knjiga Danila Kiša.
Velika saga moderne književnosti o potrazi za ocem, vlastitim identitetom i mogućnosti saznanja o svom svijetu i njegovoj povijesti.

“U Ranim jadima, taj svet je viđen očima deteta: u romanu Bašta, pepeo, pogled se širi kroz pripovedačev pogled: u Peščaniku, obojica nestaju, i pripovedanje teži ka gotovo božanskoj objektivnosti. Iako zasnovane na doživljenom, te knjige su prepune dokumentarnih elemenata. Poslednja, Peščanik, u celini je egzegeza jednog autentičnog očevog pisma, datiranog 5. aprila 1942.”
Danilo Kiš (1986)

 

(KK9)

Nema na zalihi

Šifra: 20443-8175 Kategorija: