Heidegger Martin, Schelling Friedrich Wilhelm: Rasprave o slobodi

140,00 kn

Rasprave o slobodi

Knjiga koja je pred vama objedinjuje djela dva velika njemačka mislioca: Friedricha Schellinga (1775–1854) i Martina Heideggera (1889–1976), koji se u ovom izdanju pojavljuju rame uz rame kao autori rasprava o slobodi. 

Schellingov tekst “Filozofska istraživanja o bivstvu čovekove slobode i predmetima koji su sa tim povezani”, 1809., nazvan je „najveličanstvenijim djelom njemačkog idealizma”, prije svega zbog novog određivanja temeljnog mjesta u cjelini svega postojećeg na koje on postavlja slobodu. Time Schellingovo djelo čini iskorak iz filozofije njemačkog idealizma i označava prijelaz ka suvremenoj filozofskoj misli.

Heideggerovo djelo “Šelingova rasprava o bivstvu čovekove slobode” (1809), napisano poslije više od sto pedeset godina, predstavlja najsveobuhvatnije tumačenje Schellingova eseja o slobodi. Kroz iscrpnu analizu, Heidegger smješta Schellingovo djelo u okvire povijesti filozofije, promatra prijelomne momente Schellingove misli i istovremeno obrazlaže vlastite filozofske stavove.

 

(F3)

Nema na zalihi

Šifra: 37530 Kategorija: