Milivojević Zoran: Roditeljovanje

90,00 kn

Zoran Milivojević: Roditeljovanje

O optimalnom vaspitanju

tekstovi iz Politike

 

Zašto se odgajanje ne može svesti na pružanje ljubavi? Kako napraviti balans između ljubavi i discipline? Kako odgajati dijete da postane funkcionalni odrasli – samo su neka od pitanja s kojima se bavi, ali i nudi moguće odgovore dr Zoran Milivojević, psihoterapeut u knjizi u kojoj su sabrani tekstovi koje autor već godinama, preciznije od ožujka 2009., objavljuje u Politici. Kako postoji posebno zanimanje roditelja za autorove tekstove na temu odgoja djece, izdavač se odlučio da upravo kolumne koje se odnose na problema odgajanja i odnosa roditelja i djece sabere u posebno izdanje i da ga ponudi onim čitateljima koje zanima isključivo ova tema. U knjizi se, na jednom mjestu, nalazi izbor tekstova o odgajanju koje je objavljivao u Politici od 2009-2017.

Autor naglašava da je glavni zadatak roditelja da pripreme dijete za samostalni život u ljudskom društvu – da ga socijaliziraju i potaknu samostalnost. Knjiga sadrži predgovor izdavača, kao i dodatak s autorskim tekstom dr Milivojevića Telesno kažnjavanje dece – da, ali razumno.

Ovo je četvrta knjiga u kojoj su sabrane Milivojevićeve kolumne objavljivane u Politici – prvo je objavljena knjiga Uloviti ljubav s tekstovima od ožujka 2009. do rujna 2011, druga knjiga Psihologike svakodnevnog života sadrži tekstove objavljivane od rujna 2011. do rujna 2014., a u knjizi  Psihologički spisi su tekstovi objavljivani od rujna 2014. do rujna 2017.

Zašto je najvažnije naučiti dijete da ono i njegovi postupci nisu isto?

Kako dijete naučiti da poštuje i sebe i druge?

Zašto je nemoguće izbjeći konflikt roditeljove i djetetove volje?

Kako dijete odgajati da postane funkcionalni odrasli?

Kako se postaviti prema tinejdžeru?

 

(P6)

Nema na zalihi

Šifra: 57268 Kategorija: