Sigman Aric: Savršeno telo – srećan život?

120,00 kn

Aric Sigman: Savršeno telo – srećan život?

Kako žudnjom za savršenim telom uništavamo sreću

 

Kako biti sretan u nesavršenom tijelu? Kako umanjiti nezadovoljstvo vlastititm izgledom i zašto mijenjajući tijelo nećemo promijeniti svoj život? Kako promijeniti kriterije koji diktiraju imperativ savršenstva tijela? Kako mediji, farmaceutska i modna industrija potiču naše nezadovoljstvo vlastitim tijelom? Je li točno da „biti vitak znači biti zdrav“? Zašto su direktori kastinga, producenti, režiseri, modni i urednici fotografije, fitnes treneri „mali bogovi“ našeg izgleda?

Autor se pita i je li stremljenje ka vitkom tijelu, u osnovi, odraz neostvarenih duhovnih potreba našeg društva, u kojem nezadovoljstvo vlastitim izgledom maskira dublju težnju za osjećajem svrhe, koji je nekad pružala religija? Nezadovoljstvo vlastitim tijelom je, dijelom, izraz brojnih strahova današnjice i brzih promjena s kojima se stalno suočavamo, a stremljenje ka boljoj figuri za mnoge je kao religija koja počiva na pogrešnom uvjerenju da smo sretni, zdravi i privlačni samo ako smo mršavi.

Kako zaštititi djecu od pritisaka povezanih sa slikom o vlastitom tijelu?

Zašto tinejdžeri mijenjaju predstave o svom tijelu?

Kako kult vitkosti utječe na žensko samopouzdanje?

Tko profitira na našem nezadovoljstvu vlastitim izgledom?

Pod sveprisutnim utjecajem medija stasaju generacije koje svoje živote zasnivaju na zabludi da su savršeno tijelo i tjelesna privlačnost garancija za sretan život. To je zabluda koju Sigman u ovoj knjizi tako uspješno razbija.

Dr Aleksandra Bubera, psihijatar i psihoterapeut

 

 

 

(P6)

Nema na zalihi

Šifra: 57261 Kategorija: