Landay William: Slijed zločina

20,00 kn

William Landay: Slijed zločina

Mrtvo tijelo Roberta M. Danzingera, zamjenika javnog tužitelja okruga Sussex, uznemirilo je inače mirni gradić Versailles u zapadnom Maineu. Zločin se odigrao u «ribičkoj kolibi», bivšem bogataškom okupljalištu pokraj osamljenog jezera. Istragu će voditi šef versailleske policije, Ben Truman, najmlađi šef policije u SAD-u.

Progonjen duhovima vlastite prošlosti, Ben će napustiti svoj mirni, nimalo uzbudljiv način života, i naći se u stranom urbanom svijetu bostonskog podzemlja gdje vladaju posve drugačija pravila od onih po kojima je navikao igrati, gdje potraga za kriminalcima nosi velik rizik i ne baš izvjestan ishod, a između policije i kriminalaca vodi se žestoka borba, ponekad čak za potpuno iste ciljeve.

Mission Flats, ozloglašeni dio Bostona, mjesto je gdje će gradska policija usmjeriti svoju istragu prema Haroldu Braxtonu, otprije im poznatom kriminalcu protiv kojega je nesretni javni tužitelj vodio slučaj. I dok traje hajka na Braxtona, Ben će otkriti da policija zna puno više od onoga što je službeno objavljeno i da je prije dvadeset godina počinjeno ubojstvo povezano s ovim; sumnja u Braxtonovu krivnju nametnut će se sama od sebe. Prošlost i sadašnjost će se preklopiti, krvave tajne isplivati na svjetlost dana, a najneočekivaniji obrat tek će uslijediti. Roman prvijenac bivšeg odvjetnika Williama Landaya mogao je napisati samo insider, jer samo on i poznaje sve skrivene zakutke pravnog sistema i pravu cijenu zločina.

»Slijed zločina», Williama Landaya, iako ima sve navedene elemente kriminalističkog romana, uvelike se razlikuje od svih ostalih. Zamršena obiteljska priča, nezaboravni likovi i potpuno nova vokacija mogu izaći samo iz pera vrhunskog majstora krimića. Ovaj roman je stekao izvrsne kritike odmah po objavljivanju, status bestsellera potvrdile su brojke o prodanim primjercima, a nagrada «John Creasey» za najbolji krimić godine uslijedila je kao šlag na kraju.

 

(KL2)

Na zalihi

Šifra: 60675 Kategorija: