Atwood Margaret: Svjedočanstva

80,00 kn

Margaret Atwood: Svjedočanstva

Nastavak uspješnice Sluškinjina priča prema kojoj je snimljen istoimeni televizijski serijal.

Margaret Atwood ponovno iznenađuje, šokira i gura nas na rub nelagode u drugom nastavkuSluškinjine Priče. Sva pitanja koja ste imali o budućnosti republike Gilead i Fredove odgovorena su u Svjedočanstvima! Petnaest godina nakon događaja opisanih u Sluškinjinoj Priči, nakon što Fredova zakorači u nepoznato i zavrti kotač sudbine, teokratski režim Republike Gilead i dalje čvrsto stoji, no počinju se prepoznavati prvi tragovi raspadanja iznutra. U ovom ključnom trenutku, životi triju potpuno različitih žena se isprepliću i sudbina Gileada pada u njihove ruke. U Svjedočanstvima morat će se pomiriti sa onim što jesu, odlučiti žele li se boriti za to i koliko daleko su spremne ići – ne samo za sebe, nego za sve žene svijeta.

O autorici:

Margaret Atwood napisala je više od pedeset djela (proze, poezije i kritičkih eseja). Među njezinim su romanima i Cat””””s Eye, The Robber Bride, Alias Grace, The Blind Assassin i trilogija Ludi Adam. Kad su Donalda Trumpa izabrali za predsjednika SAD-a, njezin se klasik iz 1985. Sluškinjina priča ponovno našao na ljestvicama bestselera. Sluškinje su postale simbolom otpora i borbe protiv obespravljenosti žena, a 2017. počeo se prikazivati istoimeni nagrađivani televizijski serijal.
Margaret Atwood osvojila je brojne nagrade, među ostalim, i nagradu Booker, nagradu Arthur C. Clarke za književni doprinos društvu, književnu nagradu Franz Kafka, njemačku književnu Nagradu za mir te Nagradu za životno djelo američkog PEN-a. Godine 2019. odlikovana je ordenom Reda časti za zasluge u književnosti.
Radila je i kao karikaturistica, ilustratorica, libretistica, dramska književnica i lutkarica. Živi u Torontu, u Kanadi.

 

(KAB)

Nema na zalihi

Šifra: 60318 Kategorija: