Palmer Hall Manly: Tajna učenja svih epoha

600,00 kn

Manly Palmer Hall: Tajna učenja svih epoha

Enciklopedijski pregled masonske hermetičke, kabalističke i rozenkrojcerske simboličke filozofije

Jedno od najvažnijih djela mističke filozofije 20. stoljeća  na 1.160 stranica u biblioteci Agarta. Više od 700 fusnota, ilustracija Augusta Knappa iz prvog izdanja, indeks na više od 100 strana, crteži, grafike, simboli, šeme, tablice i drugo krase ovu dragocjenu knjigu.

Klasik iz 1928. godine – majstorska enciklopedija mitologije, ritualizma, simbolizma i arkanskih Misterija, sa preko 200 ilustracija.

Kao nijedna druga knjiga XX stoljeća, legendarno djelo „Tajna učenja svih epoha” Manlya P. Holla, koje obuhvaća tajne doktrine od hermetizma, tajni piramida i Izidinih Misterija, preko antičkih filozofa, Pitagore, alkemije, kriptologije, kabale, tarota i zodijaka, do mističnog kršćanstva, rozenkrojcera i masonerije, predstavlja kodeks okultnih i ezoteričnih tradicija svijeta.

Opis izdanja:

Gotovo svako od blizu pedeset poglavlja toliko je krcato informacijama da bi slobodno moglo biti koncipirano kao zasebna knjiga. „Tajna učenja svih epoha” je osnovno štivo za svakog čitatelja željnog ezoterijskog znanja.

„Čitatelji koji danas prvi put otkrivaju Tajnu učenja svih epoha susrešće se sa knjigom koja se vjerovatno razlikuje od bilo čega što su dosad vidjeli. Ono što ovu knjigu izdvaja je činjenica da je to možda jedini kompendijum te vrste u posljednjih nekoliko stotina godina, koji svijet mitova i simbola prihvaća pod njihovim vlastitim uvjetima“. „Knjige poput Zlatne grane gledaju na drevnu prošlost kao što se posmatraju eksponati u muzeju – interesantno je i vrijedno proučavanja, čak značajno, ali nikada se o tome što čitamo u drevnim analima, što pronalazimo u njihovom šapatu o djelovanju univerzuma i čovjekovom mjestu u njemu, ne razmišlja kao o nečemu što može biti istinito za nas, danas“.

                                                                                                                           – Mario Lampić
                                                                                                                                   prevodilac

 

(AL7)

Na zalihi

Šifra: 50638 Kategorija: