Blavatsky Helena, Collins Mabel, Siring Robert: Teozofijski klasici

160,00 kn

Mable Collins: Svetlost na putu i Kroz zlatne dveri

H.P.Blavatsky: Glas tišine

Robert Siring: Upoznaj sebe

 

Spisi Mable Collins Svetlost na putu i Kroz zlatne dveri smatraju se teozofskim klasicima, ali i pravim draguljima među duhovnim djelima uopće. Već kad su se pojavile, imale su brojne refleksije, a jedan od najznačajnijih mistika našeg doba, Osho, ima poveću knjigu daršana na spis Svetlost na putu, o kojoj se izražavao s velikim pijetetom. Spis Kroz zlatne dveri su svojevrsna Mabelina objašnjenja Svetlosti, ali i pokušaj da se ustanovi učenje koje bi ljudskom rodu omogućilo napredak i razvoj preko duhovnih, civilizacijskih i kulturnih vrhunaca kad se obično događa pad (ratovi, ekonomske depresije, stvaralačka zasičenja, gubitak motiva, smisla, itd.).

O spisu Glas tišine suvišno je mnogo govoriti jer je riječ o proslavljenom Blavatskynom radu koji se smatra brušenim dijamantom teozofskog misticizma, kao i spisom koji pripada riznici svjetske duhovnosti. Velik broj komentatora smatra ovo djelo alkemijskom destilacijom duhovnih učenja iz koje je proizišla esencija žive vode koja će vječito nadahnjivati čovjekov um svježim idejama, a njegovo srce poticati na plemenita djela. Ima i onih koji Glas smatraju teozofskom biblijom.

Siringov spis Upoznaj sebe sadrži praktičan rad na unapređenju osobnog jastva. U trinaest koraka, ili poglavlja, autor pruža čitatelju dragocjena uputstva kako da upozna samog sebe i otkrije izvor nepresušnog tijeka duhovne i božanske sile koja obitava u skrivenim dubinama našeg jastva. Izuzetan spis!  

 

(AL9)

Na zalihi

Šifra: 57321 Kategorija: