Latta Nigel: Tinejdžeri

100,00 kn

Nigel Latta: Tinejdžeri

Kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce

 

Pred čitateljima je još jedna odlična knjiga Nigela Latte, kliničkog psihologa  i autora best­sellera koji je pomogao tisućama zbunjenih roditelja. Duhovito i jednostavno donosi  najnovija saznanja o odgoju djece, a ovoga puta nas uvodi u svijet tinejdžera i otkriva nam iskustva koja je prikupio i izbrusio dugogodišnjim radom. Odmah na početku Latta poručuje roditeljima da  ovo nije knjiga koja će ih uputiti kako da u svim tim problemima budu savršeni roditelji. Ovo je knjiga koja će vam govoriti o tome kako da budete dovoljno dobar roditelj, jer je to zaista dovoljno dobro.

Tinejdžerski uzrast donosi brojne probleme – lijenost, droga, problemi u školi, nasilje, depresije, nevolje s policijom, suicidalne misli… Ali, Latta tvrdi da se tinejdžeri trebaju buniti – to im je posao. Kako funkcionira tinejdžerski mozak?  Što napraviti kada ne znate što da napravite? Zašto roditelj ne treba bit prijatelj? Kako da njihov problem ne pretvorite u svoj? Zašto je „kazna“ tako omražena riječ?

Zašto nema gotovih rješenja već samo principa kako pristupiti problemima?

Dajmo im razlog da budu dobri i razlog da ne budu loši.

Kako biti dovoljno dobar roditelj tinejdžeru, tinejdžerki?

Odličan vodič kroz turbulencije puberteta i adolescencije. Ni previše popustljivo, ni previše zategnuto. Još jedna potvrda formule dobrog odgoja: ljubav plus disciplina.

Zoran Milivojević, psihoterapeut

 

(P6)

Nema na zalihi

Šifra: 57251 Kategorija: