King Stephen: Vreća kostiju

60,00 kn

Stephen King: Vreća kostiju

Vreća kostiju je još jedan od Kingovih romana koji se može okititi krilaticom “najbolji dosad”. I nakon 30 objavljenih knjiga King uspijeva iznenaditi orginalnošću svojih priča.

Mike Noonan, uspješan i plodan pisac bestsellera, sa svojih trideset šest godina imao je sve što su mu njegovi milijunski honorari mogli priskrbiti. Tada je iznenada izgubio jedino do čega mu je u životu bilo stalo – svoju voljenu ženu Jo.

Nakon četiri jalove i besmislene godine Mike je još uvijek u nekoj vrsti korote. Progone ga jezivi noćni košmari, opsjeda ga sumnja u vjernost pokojne supruge, zagušen je ispraznošću pisca bez inspiracije. Napokon odlučuje otići na izvorište svojih mora – ljetnikovac na obali jezera Dark Score, u kuću, čini se, prenaseljenu duhovima prošlosti. U pokušaju suočenja s postojanjem nadnaravnog i nemogućeg, prvo mora razriješiti klupko lokalnih tajni čija rješenja sežu daleko u prošlost. Sva su povezana s prvom vlasnicom kuće Sarom Tidwell, crnom pjevačicom s prijelaza stoljeća. Morat će se pomiriti i s osjećajem krivnje koji mu nameće nesavladiva privlačnost siromašne mjesne udovice, toliko mlade da bi mu mogla biti kći. Pritom će se uplesti u sukob oko skrbništva nad njezinom trogodišnjom djevojčicom koju joj pokušava oduzeti njezin zli i suludi svekar, multimilijuner.

 

(KK8)

Na zalihi

Šifra: 46412 Kategorija: