Tarkovski Andrej: Zapečaćeno vreme

110,00 kn

Andrej Tarkovski: Zapečaćeno vrijeme

Moskva – San Gregorio – Paris

1970 – 1986

Knjiga Zapečaćeno vrijeme je svojevrsni filozofski traktat o teoriji filma i umjetnosti, djelo legendarnog ruskog i sovjetskog filmskog, kazališnog i opernog redatelja, pisca, glumca, montažera i teoretičara filma, Andreja Arsenjeviča Tarkovskog, po mnogima jednog od najznačajnijih i najutjecajnijih ruskih filmskih umjetnika i jednog od najvećih redatelja u svjetskoj povijesti kinematografije.

Ovo je djelo sazrijevalo dugi niz godina – od sredine šezdesetih godina XX. stoljeća pa do autorove smrti 1986. godine. Naime, Tarkovski je tijekom čitavog života svoja razmišljanja o filmskoj umjetnosti, o poetici i misiji filma, o ulozi filmskog autora i njegovoj odgovornosti pred publikom i samim sobom, o vlastitom stvaralaštu, zanimanju i životu iznosio u mnogobrojnim člancima i intervjuima, zapisivao u svojim dnevnicima, prenosio studentima na predavanjima i publici na susretima.

Tijekom čitavog života svatko od nas pokušava naći odgovore na pitanja koja oduvijek muče ljudski rod: Što je to sjećanje? Šta je to savjest? Što je to ljubav?.. Zapečaćeno vrijeme i filmovi Tarkovskog daju odgovore na ta pitanja.

Na zalihi

Šifra: 48265 Kategorija: