Opći uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Fortuna d.o.o. i kupca.

Načini plaćanja

Uplata internet bankarstvom ili uplatnicom na naš žiro račun IBAN:

HR3123600001101595832 (Zagrebačka banka d.d.); Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, poštom šaljemo Vašu narudžbu na navedenu adresu.

Karticama:

Visa Maestro MasterCard Diners

Proizvode u Internet trgovini moguće je platiti sljedećim kreditnim karticama: American Express, Visa, Master Card, Diners i Maestro, jednokratno.

Osnovni podaci

U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice antikvarijat-biblos.hr  (u daljnjem tekstu: web shop, Antikvarijat Biblos ili prodavatelj).

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jednu knjigu, popuni tražene podatke i plati naručenu knjigu. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

Prodavatelj/ posrednik u trgovini/ izvršitelj usluga

Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Fortuna d.o.o., sa sjedištem u Palmotićevoj 28, 10000 Zagreb, OIB: 86828835656, IBAN: HR 3123600001101595832  (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

Poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Uvjeta poslovanja Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem web-shopa.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem Antikvarijat Biblos web shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ako posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Cijene

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om i troškovima dostave za područje Republike Hrvatske.

Poštarina za inozemstvo se naplaćuje po cjeniku Hrvatske pošte.

Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Knjige se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Knjiga se smatra naručenom kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe odnosno plati naručeni proizvod.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

  • E-banking-om ili općom uplatnicom /virmanom (podaci za uplatu: Fortuna d.o.o., Palmotićeva 28, 10000 Zagreb, IBAN: HR3123600001101595832)
  • karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners)

Visa Maestro MasterCard Diners

Narudžba se smatra zaprimljenom:

  • U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Fortuna d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe
  • U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom – u trenutku kada Fortuna d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu
  • U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.
  • U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Fortuna d.o.o., dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

Nakon što potvrde predautorizacije, Fortuna d.o.o., će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio knjigu te da je ista poslana.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Fortuna d.o.o., zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ako je knjiga naručena, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Fortuna d.o.o.,  se obvezuje rezervirati knjigu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Fortuna d.o.o. ne jamči za raspoloživost knjige.

Ako naručena knjiga nije raspoloživa, prodavatelj će obavijestiti kupca da knjiga trenutno nije raspoloživa te o roku u kojem je dobavljiva.

Naručenu knjigu, ovisno o tome je li dostupna, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Izjava o sigurnosti plaćanja

: Uvjeti Kupnje

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj  mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla). 

Upute za sigurnu internetsku kupovinu potražite ovdje (3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu).

Isporuka dostavnom službom i troškovi

Naručene artikle šaljemo Hrvatskom poštom. Cijena dostave je 25,00 kn.

Za narudžbe ukupnog iznosa većeg od 500 kn DOSTAVA JE BESPLATNA za područje Republike Hrvatske.

Cijene dostave su iskazane s uključenim PDV-om.

Ako kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će ostaviti obavijest s brojem pošiljke i uputama za daljnje korake.

Fortuna d.o.o., zadržava  pravo da ne pošalje narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

Prijenos vlasništva  i obveze kupca

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Fortuna d.o.o. nije odgovorna u slučaju da kupac adresu dostave nije unio ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Fortuna d.o.o.,  nije odgovorna ako niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ako angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.

Ako Vam paket ne stigne u roku od 4 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate angažiranu dostavnu službu i provjerite gdje je pošiljka.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Materijalni nedostaci proizvoda

Fortuna d.o.o., odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručene knjige pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Reklamacije i povrati

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u slučaju:

Isporuka robe koja nije naručena

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na info@antikvarijat-biblos.hr  ili preporučenom pošiljkom na adresu: Fortuna d.o.o., Palmotićeva 28, 10000 Zagreb.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe  ili broj računa. Fortuna d.o.o., potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod.

Pisani prigovor potrošača

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor tvrtki Fortuna d.o.o.  koja  omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem preporučene pošte na adresu Fortuna d.o.o., Palmotićeva 28, 10000 Zagreb ili putem maila info@antikvarijat-biblos.hr

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe ili broj računa. Fortuna d.o.o., će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Podaci o proizvodima

Fotografije knjiga su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u prodavatelja podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Privatnost podataka

U ime Antikvarijat Biblos Web Shopa obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Antikvarijat Biblos Web Shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Završne odredbe:

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete poslovanja, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Top