Kažinić Kreho Lejla: Prehrana 21. stoljeća

€ 14,00 Dostupno
  • AutorKažinić Kreho Lejla
  • IzdavačProfil
  • Šifra41707
  • Broj stranica172
  • Godina izdanja2009
  • Dimenzije20x24 cm
  • Mjesto izdavanjaZagreb
  • PismoLatinica
  • StanjeVrlo dobro
  • UvezMeki
Podijeli:

Prehrana 21. stoljeća

Kažinić Kreho Lejla

Lejla Kažinić Kreho: Prehrana 21. stoljeća

*Knjiga ima posvetu prijašnjih vlasnika.

Ispravnom prehranom također možemo izbjeći alergije, poboljšati plodnost, ublažiti dječju hiperaktivnost, te liječiti neke od najčešćih bolesti današnjice – objavljuje u svojoj prvoj knjizi dr. Lejla Kažinić Kreho, članica Britanskog nutricionističkog društva.

U 12 poglavlja, dr. Lejla Kažinić Kreho iznosi što je sve znanost otkrila o hrani u posljednjih nekoliko desetljeća vrlo intenzivnih istraživanja i time rješava najčešće dileme s kojima se svakodnevno susrećemo pri kupovini namirnica i upućuje kojim smjerom treba krenuti prehrambena industrija koja se, na prijelazu stoljeća, nalazi na jedinstvenoj prekretnici.

Prehrana 21. stoljeća, među ostalim, odgovara i na pitanja treba li prestati jesti crveno meso, je li kvalitetnija voda iz plastične boce ili iz slavine te treba li koristiti sladila i zašto. Posebno je poglavlje posvećeno prehrani djece i hrani koju treba jesti, odnosno izbjegavati kada je organizam pojačano izložen stresu. Otkriva kako se nositi s alergijama i astmom, što jesti ako vas muči neplodnost i dr.

„Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusne nutricionistkinje, napokon je objedinila različite probleme prehrane s obzirom na dob, spol i bolesti kod kojih je prehrana važan čimbenik. Osim korisnih i praktičnih savjeta, tu je i niz recepata s korisnim i dostupnim namirnicama.
Djelo je odlična cjelina u kojoj svatko tko želi prevenirati ili olakšati zdravstvene probleme, nalazi precizne savjete za promjenu prehrambenih navika.“
prof. dr. sc. Višnja Latin

Preporučamo

Top