Barrett Philip | Bellaire Jordie | Shalvey Declan: Surovi grad

90,00kn Dostupno
Podijeli:

Surovi grad

Barrett Philip | Bellaire Jordie | Shalvey Declan

 

Philip Barrett, Declan Shalvey, Jordie Bellaire: Surovi grad

 

Radnja SUROVOG GRADA smještena je u irski grad Limerick krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, a inspirirana je stvarnim događajima iz kriminalnog podzemlja tog nekoć ribarskog gradića, a danas high-tech središta. Kompleksna prošlost Irske i težak život njezinih stanovnika iščitava se iz realističnog prosedea i govornog jezika kojima su autori prikazali ne tako davnu svakodnevicu toga društva koja obiluje nasiljem, netrpeljivošću, diskriminacijom (anti-junak ove priče Jimmy Savage pripadnik je malo poznatog plemena Putnika iliti Travellersa, više klasne nego narodonosne skupine odbačenih nomada, koji žive u kamp kućicama na periferiji irskih gradova, a često ih se dovodi u vezu s europskim Romima), predrasudama, alkoholizmom i vatrenim oružjem, dok je sam Limerick podijeljen između dvije suparničke skupine organiziranog kriminala. Jimmy Savage predvodi omanju bandu koju su druge dvije skupine tolerirale – sve dosad. Jimmy je otišao predaleko i vrag je odnio šalu. Autori ovog originalnog grafičkog romana donose autentičnu priču o bandama, drogi i razuzdanim danima irskog kriminala.

UPOZNAJ AUTORE

DECLAN SHALVEY ...umislio da je neka faca, jer crta od kritike priznati grafički roman u nastavcima zvan INJECTION zajedno s Warrenom Ellisom. Također je crtao stripove MOON KING, DEADPOOL i ALL STAR BATMAN, misli da je trenutno jako važan, jer piše tekst stripa DEADPOOL VS OLD MAN LOGAN. Kakva budalaština.

PHILIP BARRETT ...je strip-autor, ilustrator, portretist i živa legenda. Svoj strip Matter izdaje u samizdatu od 2001., što je zapravo prije interneta i svega ostalog! Također je ilustrirao seriju izdanja WHERE IS LARRY? Koja je totalno guba.

JORDIE BELLAIRE ...dvostruka je dobitnica nagrade Eisner za koloriranje priznatih projekata poput stripova VISION, THEY`RE NOT LIKE US, PRETTY DEADLY, INJECTION, AUTUMNLANDS itd., kao i mejnstrim hitova poput BATMANA, SPIDER-MANA, DEADPOOLA, MOON KNIGHTA i HAWKEYEA. Također je autorica teksta/koautorica stripa REDLANDS. Kriste, to je baš hrpa stripova, zar ne?

EMMA PRICE ..je grafička dizajnerica i ilustratorica iz... uh, Engleske. Isplela je svoju dizajnersku magiju za knjige poput CRY HAVOC i ANGELIC.

SEBASTIAN GIRNER ...je freelance urednik stripova (što god to značilo) za knjige poput DEADLY CLASS, SOUTHERN BASTARDS i THE GODDAMNED. Također je autor teksta/koautor stripa SHIRTLESS BEAR-FIGHTER! Isuse, jesu li sad odjednom svi koji su radili na ovoj knjizi prokleti tekstopisci?

 

Preporučamo

Top