Kotler Philip: Osnove marketinga

€ 40,00 Dostupno
  • AutorKotler Philip
  • IzdavačMate
  • Šifra19454
  • Broj stranica958
  • Godina izdanja2006
  • Dimenzije21x27 cm
  • Mjesto izdavanjaZagreb
  • PismoLatinica
  • StanjeDobro
  • UvezTvrdi
Podijeli:

Osnove marketinga

Kotler Philip

Philip Kotler: Osnove marketinga  

4. europsko izdanje

NAJBOLJI SVJETSKI UDŽBENIK IZ MARKETINGA PO PRVI PUTA NA HRVATSKOM JEZIKU!

Ovo je prvo prevedeno izdanje vrhunskog svjetskog udžbenika neophodnog za sve koji se bave marketingom. Pokriva sva osnovna područja iz suvremene marketinške teorije i prakse, pa je stoga nezaobilazno štivo za studente, ali i stručnjake koji žele obnoviti ili dopuniti postojeća znanja.

Knjiga Osnove marketinga daje sveobuhvatni uvid u tematiku na vrlo pristupačan način, sa puno primjera i slučajeva iz prakse. Izuzetno je dobro grafički opremljena i aktualna, jer autori, između ostaloga, govore i o novim tendencijama u marketingu, kao što su internet poslovanje i e-trgovina, o globalnom marketingu u 21. stoljeću, društvenoj odgovornosti, izgradnji i upravljanju globalnim markama, kao i o drugim područjima suvremenog marketinga.

Teoretska pojašnjenja i iznošenje primjera iz prakse poznatih svjetskih tvrtki daju rješenja za probleme sa kojima se svakodnevno susreću menadžeri radeći u dinamičnom području modernog marketinga.

Kratak sadržaj:

Marketing danas: Marketing danas, Strateški marketing
Marketinške odrednice: Marketinško okruženje, Marketing u doba interneta, Marketing i društvo, Globalno tržište
Tržišta: Tržišta krajnje potrošnje, Tržišta poslovne potrošnje, Marketinška istraživanja
Osnovna strategija: Segmentacija i pozicioniranje, Marketing odnosa, Konkurentna strategija
Proizvod: Proizvod i strategija kreiranja marke, Razvoj novih proizvoda i strategija za životne cikluse proizvoda, Marketing usluga
Cijena: Određivanje cijena
Promidžba: Strategija integrirane marketinške komunikacije, Oglašavanje, unapređenje prodaje i odnosi s javnošću, Osobna prodaja i direktni marketing
Distribucija: Upravljanje marketinškim kanalima

Philip Kotler vodeći je svjetski autoritet na području marketinga. On je uvaženi profesor međunarodnog marketinga na Kellog School of Management na Sveučilištu Northwestern. Magistarski rad je obranio na Sveučilištu u Chicagu, a doktorat na MIT-ju, oboje iz ekonomije. Autor je dvadesetak knjiga na temu marketinga u različitim specijaliziranim područjima kao i stotinjak članaka objavljenih u stručnim časopisima te je dobitnik brojnih nagrada za zasluge u proučavanju i unapređivanju znanosti o marketingu.

Veronica Wong, profesorica je marketinga i voditeljica Katedre za marketing na Sveučilištu Aston. Potpredsjednica je Europske marketinške akademije, radila je za mnogobrojne međunarodne tvrtke, vlade (uključujući britansko Ministarstvo trgovine i industrije) i privatna tijela koja se bave inovacijom proizvoda i menadžmentom istih.

John Saunders, profesor je marketinga, dekan Aston Business School i prodekan Aston Sveučilišta. Ranije je radio za Hawker Siddeley i British Aerospace te je konzultirao mnoge poznate tvrtke i institucije: Rolls-Royce, Unilever, Nestlé, Ford, Europsku komisiju i singapursku Vladu. Autor je brojnih članaka i radova.

Gary Armstrong profesor je i voditelj Odsjeka za marketing na Kenan-Flagler Business School na Sveučilištu North Carolina (gdje je već po četvrti puta primio nagradu za izvrsnost u nastavi – najviše priznanje za predavače na UNC-ju). Doktorat je stekao na Sveučilištu Northwestern.

Preporučamo

Top